Гривна шамбала " Върховният защитник" от шунгит и естествен грендладски нумит(нуумит) размер S

Нов

За повече информация за минерала шунгит , гледайте  интервюто на д-р Мария Папазова в предаването на Гала по Нова "На кафе", има линк към него на заглавната страница на сайта.

Повече детайли

Внимание: Последни налични продукти

85,00 лв

Повече информация

Гривната шамбала е изработена от 6 броя 8мм мъниста от шунгит и 3 броя 7-9мм мъниста от гренландски нумит(нуумит) с присъщата им дълбока иридесценция. Гривната е подходяща за хора с малка и със средна обиколка на китката.

Наука и произход на минерал Нумит

Нумит, известен също като Нуумит,обикновено е черен или сив на цвят и непрозрачен, той  е много рядка метаморфна скала с вулканичен произход, която също се оказва най-старият или ако не, един от най-старите минерали  откривани някога от човека,  на около 3 милиарда години, формирал се приблизително, когато на Земята се е  зараждал животът . Този уникален кристал се състои от 2 сравнително неизвестни минерала,  два  амфибола,  антофилит и гедрит, които при съчетанието си образуват  разкошни сини и златисти пръски , те придават на скалата типичната ирисценция Други често срещани минерали в скалата са пирит, пиротин и халкопирит, които образуват блестящи жълти ленти, видими при полиране на камъка. Антофилитът е магнезиев железен силикат, докато гедрита е от семейството на магнезиевите амфиболи. Истинските нумити са с произход от Гренландия и всичките 9 находища са в радиус от 50 км. от Нуук, столицата на Гренландия . Този минерал е открит за първи път от K. L. Giesecke през 1810 г. и е кръстен на района в Гренландия, в който е открит, Nuuk. От откриването му преди повече от 200 години, само малко количество Nuummite е било открито на други места по света. Тези изключително оскъдни находища включват река Юкон в Канада, окръг Конверс, Уайоминг, както и Кайнуу, Финландия. Този минерал най-често е черен, сив, но може да се намери като много тъмнокафяв. Поради изключително суровото време в тази страна, този минерал може да бъде добиван само няколко месеца в годината, когато земята не е замръзнала . Често в Nuummite има ирисцентен спектрален цвят, който може да показва разнообразие от златни, сини, медни, лилави, сребърни, зелени и виолетови цветови спектри.Тези блестящи ивици на големина може да са от няколко милиметра до няколко сантиметра. Лабрадоресценцията или иридизацията - тази необикновена игра на цветовете - се появява от пластове антофилит и гедрит. Тя почти не може  да бъде забелязана в неполираните късове нумит. Едва след полировка камъкът светва, целият обсипан в проблясващи искрящи пръски. Колкото е по-блестящ  е даден полиран камък от нумит, толкова по-висока му е и цената.

Извън научните данни, нумитът е смятан за един от най-мощните магически камъни в света. Вибрациите на този древен кристал имат силно въздействие върху човешкия организъм, твърдят неконвенционалните лечители .

 Нумитът е мощен защитен талисман, някои го наричат- Върховният защитник , който може да предпази човек от отрицателна енергия и черна магия. Този камък ще попълни аурата на човек с пречистваща енергия, която ще помогне за изчистване на всяка отрицателна вибрация. Препоръчва се да носите със себе си парче Нумит, когато сте във враждебна среда или заобиколени от токсични хора. Този минерал ще запази енергията ви защитена и незасегната, докато се занимавате с ежедневния си живот, без страх , когато сте изложени на постоянен негативизъм. Нумитът осигурява на своя притежател силна защита от всички форми на негативна енергия.

Нумитът въздейства на всички чакри - от първа до 7-ма, като ги синхронизира, премахва блокажите и осигурява мощно и трайно заземяване.

 

Той  е подходящ, като зодиакален камък за всички знаци, но някои астролози смятат, че е особено подходящ за Риби, Телец, Скорпион и Дева.

Честотата на излъчване на нумита е близка до тази на земното ядро. Жителите на град Нуук в Гренландия, чието име носи минералът, смятат, че той е един от най-добрите минерали за постигане синхрон с енергията на Земята.

Нумитът (Nuummite) е труден за добив поради минусовите температури в Гренландия. Рядкостта на този кристал ще направи притежаването на парче от него определено едно от вашите съкровени съкровища.

 

Пазете се от имитация на Nuummite, които на пазара се продава като Arfvedsonite, Astrophyllite и Coppernite. Те само приличат на него, но са с различна структура.

Мнения

Write a review

Гривна шамбала " Върховният защитник" от шунгит и естествен грендладски нумит(нуумит) размер S

Гривна шамбала " Върховният защитник" от шунгит и естествен грендладски нумит(нуумит) размер S

За повече информация за минерала шунгит , гледайте  интервюто на д-р Мария Папазова в предаването на Гала по Нова "На кафе", има линк към него на заглавната страница на сайта.

Write a review

12 други продукти в същата категория: