Медальон "Спиралата" с късове елит шунгит и късове естествен кехлибар

Нов

За повече информация за минерала шунгит , гледайте  интервюто на д-р Мария Папазова в предаването на Гала по Нова "На кафе", има линк към него на заглавната страница на сайта.

Повече детайли

55,00 лв

Повече информация

Медальонът представлява посребрена метална спирала с диаметър около 30мм, изпълнена с късове елит шунгит и късове естествен балтийски кехлибар, подходящ, както за носене на врат, така и да се закачи някъде в дома, офиса или автомобила.

Символът на спиралата е един от най-дълбоките символи на Вселената, нашата  галактика  е модел на спираловидно движение. Спиралата е най-древния символ и се среща на всички континенти на планетата. Тя дава защита срещу вредни въздействия отвън, създавайки положително торсионно поле към човека.

Към всеки закупен такъв мадальон "Спиралата" с късове елит шунгит и късове естествен кехлибар, получавате подарък защитна пластина за телефон от шунгит    "Сърце ❤️"

Линк към подаръка:

https://shungit.bg/zasshitni-plastini-za-telefon-i-plochki-ot-shungit-/168-zasshitna-plastina-za-mobilen-telefon-ot-shungit-srce.html

Елитният шунгит е много рядко срещан и се добива ръчно. За разлика от натуралният шунгит, който има въглеродно съдържание около 30% и се използва масово за изработна на изделия , Елитният шунгит съдържа над 90 % въглерод и концентрацията на фулерени е многократно  по-висока.

Елитният шунгит има блестяща повърхност и е  с неголяма плътност, което се дължи на високото съдържание на въглерод.Красив е,но от него не могат да се изработват изделия, защото е крехък и ронлив.

Той се открива сред натуралният шунгит, тъй както златотърсачите търсят златни жили в скалите. Оценява се също като златото - в грамове. Колкото е по-голямо парчето шунгит, толкова по-ценен и скъп е, защото големи парчета от този минерал се намират изключително рядко. А цената на грам Елитен шунгит непрекъснато расте, защото запасите му в природата са много ограничени и след известно време просто ще се изчерпат.

 Кехлибарът, всъщност е вкаменена естествена смола, а не камък. Дори и претърпял процес на фосилизация (вкаменяване), в него продължават да се съдържат активни съединения.

Кехлибарът се използва за изработване на красиви бижута, които обаче притежават и незаменими ползи за здравето на цялото семейство.

През хилядолетната си история кехлибарът е ценен не само благодарение ма красотата си, но и заради лечебните, дори мистичните си свойства. Древнитеизползвали този скъп подарък от природата, като мощен талисман и амулет за щастие и здраве и го наричали Слънчевият камък. С това обаче не се изчерпват начините му за употреба. Смятало се, че няма болест, която кехлибарът да не може да излекува. Кехлибарът е камък пазител и защитник,а на литовски името му означава „пазител от всякакви болести”..

Кехлибарът носи изцеление, успокоение и хармонизаране, Всеки, който задържи поне за малко в ръката си този слънчев камък, няма как да не усети неговата топлина и енергия. Енергия, пренесена от хилядолетията, съхранила светлината на слънцето в себе си, която излъчва топлина и пази всеки, който го носи..Авцена в своя труд”Канон на медицината”го нарича лекарство за всички болести.Лечебните му свойства вероятно се дължат на факта,че в химичният му състав влизат 24 микроелемента и 8 % процента янтарна киселина. Тя е веществото, на което се преписват голяма част от полезните му действия. Янтарната киселина представлява естествено вещество, съдържащо се във всички живи същества. Използва се като хранителна добавка и естествен антибиотик от векове Когато кехлибарът се носи върху кожата, той се затопля и освобождава янтарна киселина, която от своя страна се абсорбира от кожата и навлиза в кръвообращението. Стимулира също и дейността на щитовидната жлеза и намалява отделянето на прекомерно количество слюнка при бебетата и облекчава болката.Освен върху физическото здраве, кехлибарът оказва благоприятно действие и върху психичното състояние, като предизвиква у човека, който го носи усещане за здраве и изцеление. Той балансира емоциите, изчиства ума и освобождава тялото от отрицателната енергия. Кехлибарът може да бъде от полза не само за хората, но и за животните, домашните любимци., също имат нужда от защита, като нас.

 Кехлибарът  е мощен талисман, който пречиства едновременно пространството, тялото и душата. Шотландците вярвали, че кехлибарът пази от уроки и затова го връзвали на червен конец с надежда магическите свойства на камъка да работят в полза на човека, който го носи. Сред древните гърци живеело поверието, че кехлибарът пази от рани на бойното поле и затова самото му название на старогръцки език е Аз защитавам.

В миналото чудният камък е бил важна част от живота на човека от първите му дни. Над люлката на бебето окачвали кехлибарени мъниста, за да го закрилят. Жените го смятали за свой камък и го носели с надежда да ги пази, покровителства и да им дава това, от което се нуждаят на всеки етап от живота си, защото били убедени в магическите свойства на кехлибара.

В миналото сред хората живеело поверието, че ако разкажат на камъка за себе си, за своите скърби и нужди, ще получат всичко, към което се стремят. Може би вярата в топлия прекрасен камък има чудното свойство наистина да унищожи натрупаната негативна енергия и да я замени с чиста слънчева сила.

 

Мнения

Write a review

Медальон "Спиралата" с късове елит шунгит и късове естествен кехлибар

Медальон "Спиралата" с късове елит шунгит и късове естествен кехлибар

За повече информация за минерала шунгит , гледайте  интервюто на д-р Мария Папазова в предаването на Гала по Нова "На кафе", има линк към него на заглавната страница на сайта.

Write a review

24 други продукти в същата категория: