Дизайнерска гривна от Елит Шунгит "Красота"

Нов

Този продукт вече не е в наличност

48,00 лв

Повече информация

Елитният шунгит е много рядко срещан и се добива ръчно. За разлика от натуралният шунгит, който има въглеродно съдържание около 30% и се използва масово за изработна на изделия , Елитният шунгит съдържа над 90 % въглерод и концентрацията на фулерени е многократно  по-висока.

Елитният шунгит има блестяща повърхност и е  с неголяма плътност, което се дължи на високото съдържание на въглерод.Красив е,но от него не могат да се изработват изделия, защото е крехък и ронлив.

Той се открива сред натуралният шунгит, тъй както златотърсачите търсят златни жили в скалите. Оценява се също като златото - в грамове. Колкото е по-голямо парчето шунгит, толкова по-ценен и скъп е, защото големи парчета от този минерал се намират изключително рядко. А цената на грам Елитен шунгит непрекъснато расте, защото запасите му в природата са много ограничени и след известно време просто ще се изчерпат. 

За повече информация за минерала шунгит , гледайте  интервюто на д-р Мария Папазова в предаването на Гала по Нова "На кафе", има линк към него на заглавната страница на сайта.

Мнения

Степен 
Лия 2016-05-30

Елит Шунгит

Нося тази прекрасна гривна от шунгит от няколко месеца насам и както се казва, не е мръднала. Оказа се много издръжлива изработка. Освен това е много красива и ефектна. Доволна съм от покупката и мисля да продължа да пазарувам от вас.

Напишете свое ревю !

Write a review

Дизайнерска гривна от Елит Шунгит "Красота"

Дизайнерска гривна от Елит Шунгит "Красота"

Write a review

11 други продукти в същата категория: